- Δημιουργήθηκε από filiomoutafi
Πότε τις χρειαζόμαστε;
Οι βεντούζες είναι μία πολύ καλή μέθοδος αποτοξίνωσης. Έχοντας παράδοση από τα αρχαία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, αλλά ακόμη περισσότερο στην Κίνα, αλλά και σε όλο τον κόσμο απατώνται, δείχνει την αποτελεσματικότητά τους, που παρέμεινε μέσα στις χιλιετίες. Έτσι λοιπόν είναι κυρίως γνωστές για κρυολογήματα, όπως συνηθίζουμε να λέμε.
Όμως χρησιμοποιούνται ευρέως, τόσο σε κρυολογήματα, όσο και σε διάφορα παθολογικά θέματα, για θέματα αναπνευστικού, και άλλες ασθένειες, όπως αυτοάνοσα για αποτοξίνωση. Επίσης σε έντονα πιασίματα μυών, σε ψύξεις (ειδικά οι ζεστές βεντούζες με τη φωτιά), σε αθλητές για την ανάπτυξη των μυών και στο να διώξουν το γαλακτικό οξύ μετά την προπόνηση. Χρησιμοποιούνται επίσης σε οιδήματα, πρηξίματα, σε κατακρατήσεις, στο λεμφικό και φυσικά στην κυτταρίτιδα.
Οι βεντούζες σε σύνολο, χρησιμοποιούνται όπου και το μασάζ, αλλά επαυξάνουν κιόλας τα αποτελέσματά του.
Απλές ή Κοφτές;
Απλές Βεντούζες είναι εκείνες, που απλά τις χρησιμοποιούμε κάνοντας μασάζ με αυτές (συρτές) ή αφήνοντας τες πάνω στο σώμα.
Κοφτές είναι εκείνες, που στο τέλος, για να επιτύχουμε μεγαλύτερη αποτοξίνωση, με ένα εργαλείο μίας χρήσης, ελαφρώς χαράσσουμε το δέρμα σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία και τοποθετούμε μετά τη βεντούζα, για να αναρροφήσει το "βρώμικο" αίμα, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Το αίμα που βγαίνει είναι συχνά πολύ σκούρο, λόγω στασιμότητας και με βλεννώδη μορφή, μοιάζει σχεδόν με βδέλλα! (Η σχετική φωτογραφία που έχω ανεβάσει σε αυτή τη σελίδα, είναι απλά ενδεικτική, κατεβασμένη από το ίντερνετ. Προσωπικά βάζω σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία κοφτές βεντούζες και όχι σε τόσα πολλά σημεία, όσα δείχνει η φωτογραφία. Επίσης, συχνά το αίμα είναι πολύ πιο σκούρο, απ΄ ό,τι δείχνει εδώ.)
Πότε χρησιμοποιούμε τις απλές και πότε τις κοφτές; Καταρχάς πάντα σε συνεννοήση μαζί σας, επομένως, όταν μας το ζητάτε. Συνήθως χρησιμοποιούμε τις απλές βεντούζες, που είναι για ευρεία χρήση. Τις κοφτές τις συστήνουμε σε έντονα παθολογικά θέματα, όταν βλέπουμε έντονη τοξίνωση στο σώμα, που χρειάζεται να αποβληθεί και φυσικά εφόσον το εγκρίνει ο / η γιατρός σας. Επίσης συχνά τις κοφτές, τις ζητάνε και τις επιλέγουν μόνοι τους, άνθρωποι που ασχολούνται ιδιαίτερα με την αποτοξίνωση του σώματός τους, καθώςς και αθλητές.
Μας ρωτάτε - Σας απαντάμε
Πονάνε οι βεντούζες;
Α) Όχι, επειδή πρώτα κάνουμε μασάζ με λάδι, για να μαλακώσουμε την περιοχή που θα δεχτεί τις βεντούζες.
Β) Όχι, επειδή ελέγχουμε την δύναμη αναρρόφησης της βεντούζας, όπως ακριβώς ελέγχουμε και την δύναμη στα χέρια.
Πως λειτουργούν οι βεντούζες;
Οι βεντούζες με το κενό αέρος που δημιουργείται μέσα στο ποτήρι, αναρροφάνε τους μαλακούς ιστούς. Έτσι ανοίγουν τα αιμοφόρα αγγεία και ανεβαίνουν προς την επιφάνεια τα κατακρατημένα υγρά και τοξίνες. Αυτές, αποβάλλονται στη συνέχεια από τα αιμοφόρα αγγεία με την κυκλοφορία του αίματος, τις μεταφέρουν στους νεφρούς και από εκεί τις κατουράμε. Γι' αυτό είναι καλό εκείνες τις μέρες να πίνουμε νερό, για να βοηθήσουμε στην αποβολή τους.
Τι πρέπει να προσέχουμε μετά τις βεντούζες;
Εκείνη την ημέρα μετά τις βεντούζες μένουμε σε κλειστό χώρο και προσέχουμε τα ρεύματα. Οι πόροι του δέρματος μετά την αναρρόφηση, που έχει γίνει από τις βεντούζες, είναι ιδιαίτερα ανοιχτοί και υπάρχει να κρυολογήσετε. Γίνονται και συνεδρίες κατ' οίκον, αν θέλει κάποιος να μη βγει καθόλου έξω και να αποφύγει τελείως τα ρεύματα, μέχρι να πάει σπίτι του.